Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hoogmis voor verzamelaars op 6e Zomerbeurs Numismatica zondag 13/8

Zomerbeurs

Zondag 13 augustus heeft de 6e Zomerbeurs van Numismatica & C° plaats op de Grote Markt in Herentals.  Een unieke beurs, de Hoogmis voor de internationale en  de lokale verzamelaar van gelijk welk object.

Sympathieke Numismatica-voorzitter en co-organisator Rudy Dillen 'De vereniging van Kempense muntenverzamelaars Numismatica Herentals, de Koninklijke Postzegel- en Verzamelkring Ontspanning Herentals en de Herenthoutse Postkaartenclub slaan nu zondag voor de 6e keer op rij de handen in elkaar.  Er is ontzettend veel belangstelling uit de hele EU.

Omwille van de actieve restauratie van de Lakenhal verhuist alles naar zaal ’t Hof  Grote Markt, waar zo’n 63 standhouders in de zaal en een tentendorp op het plein verzamelen om hun collecties te tonen en vooral verzamelstukken aan de man én de vrouw  te brengen.

De hele beurs omvat voor zowat 270 lopende meter aan tafels. De deelnemers presenteren een afwisselend aanbod aan verzamelmaterialen, gaande van munten en biljetten, zichtkaarten en postzegels, over medailles, capsules en bierviltjes, tot lp’s, strips, sigarenbanden, bidprentjes, mineralen en nog zoveel meer. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt wel verzameld.”

 

Gratis tombola voor jeugd en gratis familiezoektocht

"Om ook de nieuwe generatie - de jongeren - warm te maken voor dit boeiend tijdverdrijf, kunnen ze helemaal gratis deelnemen aan de tombola waarmee munten, biljetten en postzegels gewonnen kunnen worden", vervolgt Dillen. "Volwassenen betalen €5 voor een lot.

Daarnaast pakt de Zomerbeurs als onderdeel van het stadsfestival Zomerspoor ook uit met een gratis familiezoektocht tijdens de beurs. Door 10 vragen op te lossen, maak je kans op een mooie prijs.”

De Zomerbeurs vindt zondag 13 augustus van 8u tot 14u plaats op de Grote Markt. De toegang is  gratis.                                                                                                                                                                             

Foto Johan Temmerman/NNieuws.

Grote Markt 41, Herentals, België

Zomerbeurs

Deel dit artikel